‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home al 25 jaar FSC-gecertificeerd

Op 5 oktober jongstleden, tijdens een bijeenkomst ter ere van 25 jaar FSC-certificering in Nederland werd Deli Home in het zonnetje gezet, samen met andere koplopers die een kwart eeuw geleden kozen voor duurzaamheid. Om toen te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout draagt Deli Home daarmee al 25 jaar bij aan de missie van FSC: bescherming en behoud van bossen wereldwijd.

Het is voor Deli Home al jaren heel vanzelfsprekend: het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Uiteraard voldoen we aan de European Timber Regulation en zijn we FSC®- en PEFC™-gecertificeerd, net zoals onze toeleveranciers.

Wyke Smit, directeur FSC Nederland: “Deze bedrijven zijn de vooroplopers in bosbescherming. Samen geven we de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren en zorgen we voor een gezond bos dat leeft. Belangrijk in de strijd tegen ontbossing.”

Tijdens de bijeenkomst werden de bedrijven, die zo’n 25 jaar geleden hun FSC-certificeringen ontvingen, gefeliciteerd door Donné Slangen, directeur generaal Natuur en Visserij bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Naast Deli Home waren dit Ecologische Handels Maatschappij, Fetim Group, GWW Houtimport, Haasnoot Bruggen, Hoogendoorn Hout, Van den Berg Hardhout en Verweij Houttechniek.

Donné Slangen: “Vroeger betekende FSC-hout kiezen, óók nee zeggen tegen de bestaande keten en goedkoop hout. Dat deze bedrijven dit destijds durfden te doen, is een ontzettende prestatie. En een belangrijke: duurzaam geproduceerd hout is belangrijk in het realiseren van milieu- en klimaatdoelstellingen.

Invloed op biodiversiteit
De feestelijke bijeenkomst vond plaats bij het Wildlife Film Festival te Rotterdam. Dit was niet geheel ongepast: onderzoeker Joeri Zwerts vertelde kort over zijn onderzoek naar de waarde van FSC-bossen voor de biodiversiteit, dat binnenkort gepubliceerd wordt. Extra mooi dat ook op deze wijze de impact van deze en andere FSC-gecertificeerde bedrijven aangetoond kan worden.

Fotocredit: Marten van Dijl fotografie

Wellicht ook interessant

Nieuw bij CanDo: zwarte radiatorbekleding

We zien het steeds vaker terugkomen in het interieur: zwarte, industriële accenten zoals je dat bij kasten, deuren en kozijnen … Lees meer

15 januari 2021

Optimalisering productiecapaciteit en -snelheid met nieuwe deurenspuitstraat

Wij breiden onze productiecapaciteit uit met de installatie van een volautomatische deurenspuitstraat in onze maatwerk deurenfabriek in Tsjechië. Deze nieuwe … Lees meer

28 mei 2021