‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home collega Erik van Zanten publiceert boek over bedrijfsgeschiedenis

Erik van Zanten, verbeterregisseur op de afdeling Logistiek van Deli Home heeft zijn kennis en ervaring als historicus ingezet om een uiteenzetting te maken van de bedrijfsgeschiedenis van Deli Home; honderdvijftig jaar geschiedenis in één boek samengevat. Het gepubliceerde eindresultaat, getiteld Een Hart van Hout is nu ook te lezen op de website van Deli Home.

Van Zanten is sinds 2009 werkzaam bij Deli Home in de logistiek. Vanuit zijn opleiding is hij historicus, wat bij hem tot het idee leidde om te duiken in de bedrijfsgeschiedenis van Deli Home. Van Zanten: “Dit idee was een uitgelezen kans om de historicus in mij weer eens de ruimte te geven.”

Het bedrijf en de medewerkers inspireerden van Zanten om in de uitgebreide geschiedenis van Deli Home te duiken. Deli Home schrijft al meer dan honderdvijftig jaar geschiedenis. In de eerste eeuw, toen het bedrijf nog Deli Maatschappij heette, ging het puur om tabak. Daarna ging het om hout, en dat doet het nog steeds. In Een Hart van Hout is te lezen over de veelbewogen geschiedenis van het bedrijf. Daarin passeren verschillende bekende namen de revue, zoals Bruynzeel, Skantrae, Weekamp, Gamma, Wickes, Hubo en Lundia, naast Fikszo, de Outdoor Life Group en Steffex.

Hoe dit – en nog veel meer – allemaal samenkomt en in elkaar past, is te lezen in Een Hart van Hout dat over nog veel meer gaat dan de bijzondere, unieke ontstaansgeschiedenis van Deli Home. Het gaat over internationaal ondernemerschap, kennis en ambacht, samenwerking en groei. “Al die verschillende bedrijven die samengesmolten zijn tot Deli Home, blijken toch wel veel overeenkomsten en raakvlakken te hebben gehad. Het bleek in de loop der jaren allemaal niet zo anders dan men soms dacht” aldus van Zanten.

Het boek is online te lezen via de button hieronder. Lees ook het interview met de auteur.

Lees het interview Lees een hart van hout

Wellicht ook interessant

Interview in Vakblad MIX: Versneld naar de digitale timmerfabriek

In een interview met Vakblad MIX geven Frank Schepers, managing director van het huidige Unicon Creation en Frank van Putten, … Lees meer

28 april 2021

Intern beleid Deli Home inzake Corona virus

In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona virus hebben wij het besluit genomen om tot nader … Lees meer

16 maart 2020