‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home in Hongarije draagt bij aan huisvesting vluchtelingen Oekraïne

Via hulporganisaties heeft Deli Home Hongarije bijgedragen aan de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen die naar verwachting enkele maanden in Hongarije zullen verblijven. Managing Directeur Deli Home Hongarije András Petri: “Wij hebben ervoor gekozen om een donatie te doen aan een liefdadigheidsorganisatie die sinds dag één van de oorlog vluchtelingen uit Oekraïne in Hongarije en Transkarpatië helpt. Deze organisatie heeft verstand van zaken, weet prioriteiten te stellen en coördineert daarnaast alle hulp.

Meerdere kantoren van deze organisatie zijn omgebouwd tot tijdelijke huisvesting voor vluchtelingenopvang. De liefdadigheidsorganisatie voorziet vluchtelingen in de basisbehoeften (voedsel, persoonlijke hygiëneartikelen, schoonmaakmiddelen, drinkwater), maar biedt ook de voorwaarden voor dagelijkse gemoedsrust door het organiseren van gemeenschapsactiviteiten voor gezinnen. Hier kunnen kinderen ervaringen opdoen en delen met hun ouders en familieleden.

Daarnaast draagt de organisatie bij in de kosten van passende gezondheidszorg en noodzakelijk vervoer voor administratieve procedures. Tot nu toe hebben ruim 100 mensen onderdak gekregen in de verbouwde kantoren van het Hervormd Zendingscentrum. Met de steun van Deli Home is voor 38 mensen de volledige verzorging mogelijk gemaakt.”

Wellicht ook interessant

Deli Home Polen creëert veilige haven voor vluchtelingen uit Oekraïne

In Polen verblijven meer dan drie miljoen Oekraïense vluchtelingen. Dit maakt dat één op de tien inwoners van Polen Oekraïner … Lees meer

10 januari 2023

Werk maken van verpakkingsreductie

Binnen Deli Home vinden wij het belangrijk dat we veilig werken met volledig respect voor mensen, eigendommen en het milieu. … Lees meer

11 juli 2022