‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home komt dichter bij duurzame doelstellingen door crossdocking

Als bedrijf met grootschalige transportactiviteiten zijn wij ons bewust van de impact die dit heeft op ons milieu en monitoren wij in samenwerking met onze vervoerders continu de beladingsgraad en het zo efficiënt mogelijk inplannen van de routes. In het verlengde daarvan hebben we recentelijk onze crossdock activiteiten uitgebreid. Een deel van de transportactiviteiten van onze vestigingen in Zevenaar en Dedemsvaart wordt gecombineerd waardoor de CO2-uitstoot én files op Nederlandse wegen verminderd worden.

Onze vestigingen in Zevenaar en Dedemsvaart leveren beide vergelijkbare producten aan de bouwmaterialengroothandel waardoor hier veel synergetische kansen liggen. Deze samenwerking tussen onze vestigingen wordt vormgegeven door het samenvoegen van zendingen voor gemeenschappelijke klanten. Op deze manier dragen we bij aan onze duurzame doelstellingen om onze CO2-uitstoot met 15% te reduceren ten opzichte van 2018. Door onze bestellingen te combineren besparen we jaarlijks gezamenlijk zo’n 170.000 kg CO2-uitstoot.

De orders vanuit onze vestiging in Zevenaar en die vanuit Dedemsvaart worden gebundeld en ingepland. De ritten vanuit Dedemsvaart die gecombineerd kunnen worden met ritten vanuit Zevenaar worden gepickt, gebundeld en van gezamenlijk ontwikkelde labels voorzien. Met een dagelijkse pendel worden de crossdockleveringen vanuit Dedemsvaart naar Zevenaar vervoerd, waar de leveringen in speciaal daarvoor ingerichte vakken worden gelost en opgeslagen. Nadat de leveringen vanuit Dedemsvaart en Zevenaar volgens de gezamenlijke ritlijsten worden geladen, vindt de uitlevering aan de klanten plaats.

De eerste leveringen middels het crossdock traject zijn inmiddels geleverd. Om onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en verdere synergetische voordelen te behalen, blijven we zoeken naar kansen om onze vestigingen nog meer onderling te laten samenwerken.

Wellicht ook interessant

MVO Jaarverslag 2019 live

Ons MVO-jaarverslag van 2019 is in een geheel nieuw jasje gestoken en te bekijken via de onderstaande button. De rapportage … Lees meer

6 november 2020

Intern beleid Deli Home inzake Corona virus

In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het Corona virus hebben wij het besluit genomen om tot nader … Lees meer

16 maart 2020