‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home Polen creëert veilige haven voor vluchtelingen uit Oekraïne

In Polen verblijven meer dan drie miljoen Oekraïense vluchtelingen. Dit maakt dat één op de tien inwoners van Polen Oekraïner is. De betrokkenheid is groot onder inwoners om de vluchtelingen van de oorlog te helpen.  Artur Felcman, Plant Manager Polen: “Medewerkers vroegen zich af of we binnen Deli Home iets kon doen om de vluchtelingen in hun dorp te helpen en of lokale autoriteiten ondersteund konden worden.”

Ondersteuning van de lokale autoriteiten
Een speciale afdeling van de lokale overheid in Polen organiseert hulp en bijstand voor Oekraïense vluchtelingen. Na een ontmoeting met de autoriteiten kwam Deli Home in Polen tot de conclusie dat de beste manier om te helpen een gift is. Deze speciale afdeling binnen de overheid weet het beste hoe alle benodigde hulp georganiseerd moet worden en dus ook hoe en waar donaties besteed moeten worden.

Nieuwe medewerkers in dienst
Naast de hulp die Deli Home in Polen biedt aan de lokale overheid, zijn vier vrouwen aangenomen in onze fabriek om te helpen bij de productie van horren.

De nieuwe collega’s zijn daarnaast ook geholpen met het opstellen van documenten om bijvoorbeeld het openen van bankrekeningen te vergemakkelijken. Na verloop van tijd merkten onze Poolse collega’s dat onze Oekraïense collega’s de eerste levensbehoeften misten om het leven wat aangenamer te maken. Dus nam Deli  Home in Polen het op zich om te gaan winkelen en schoolspullen voor de kinderen, bestek en servies aan te schaffen.

Nieuwe vriendschappen in een veilige omgeving
Artur: “De integratie van nieuwe collega’s gaat erg heel goed, ze zijn inmiddels begonnen met het volgen van Poolse taallessen. Een voordeel is dat de Poolse taal in sommige opzichten vergelijkbaar is met de Oekraïense. De Poolse werknemers hebben hun nieuwe collega’s omarmd en er worden vriendschappen gesloten. Het is belangrijk voor ons om een veilige haven voor hen te creëren en de problemen thuis zoveel mogelijk te laten vergeten. Als we kunnen helpen, staan wij als Deli Home Polen open om hulp te bieden.”

Wellicht ook interessant

Overname Weekamp Deuren door Deli Home formeel afgerond

Gorinchem, 6 november 2019 – Deli Home (een participatie van NPM Capital), producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, … Lees meer

4 november 2019

Steun aan goedereninzameling voor Oekraïne en haar bevolking

Medewerkers van Deli Home zien in hun naaste omgeving dat er initiatieven zijn opgestart die met een handreiking veel werk … Lees meer

8 december 2022