‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Deli Home verduurzaamt transport en logistiek

Deli Home is producent en distributeur van constructieve en decoratieve houten woonproducten. Voor het veilig en duurzaam transporteren van dit gevarieerde assortiment hebben wij een vernieuwende oplossing gevonden in de vorm van speciaal ontworpen transportmateriaal. Deze oplossing biedt voordelen op drie gebieden: duurzaamheid, efficiëntie en kostenbesparing. Ad Huigen licht de inspanningen toe.

Constructiehout is verkrijgbaar in een enorme variëteit aan maten en afmetingen. Voor de klusser is dat een zegen, voor de distributeur is dat soms een vloek. Voor een willekeurige bestelling kan nooit gebruik gemaakt kan worden van gestandaardiseerd verpakkingsmateriaal. Normaal gesproken werden klantenorders gestapeld op een houten onderplaat zodat deze in één keer bij de klant kan worden afgeleverd. Het zorgvuldig stapelen zodat producten niet verschuiven of beschadigen vergt een handigheid die waardevolle tijd in beslag neemt. Daarnaast beschadigen de onderplaten zelf snel, waardoor ze regelmatig vernieuwd moeten worden. Dat is niet alleen kostenintensief, maar ook weinig duurzaam. Er was dus behoefte aan een oplossing!

Deze oplossing is gevonden in de zogeheten orderpickbak. Huigen: “Een goede orderpickbak zorgt ervoor dat er minder picktijd per order nodig. In tegenstelling tot de losse plaat hoef je bij een orderpickbak  minder aandacht te besteden aan het correct stapelen van de producten. Een orderpickbak is ook zo ontworpen dat de lading gemakkelijk uit de bak gehaald kan worden met een vorkheftruck. De bakken hoeven de vrachtwagen niet uit en blijven niet achter bij de klant omdat de lading eruit wordt getild. Zo besparen we kosten én werken we duurzamer omdat we de orderpickbakken hergebruiken. Op dit moment wordt bekeken hoeveel van deze orderpickbakken Deli Home precies nodig zou hebben en welke investering daarmee gemoeid is.”

Een vergelijkbare ontwikkeling is te zien bij de levering van een andere specialiteit van Deli Home, namelijk maatwerkkasten. Extra bescherming van deze kostbare producten is van groot belang. Een eventuele beschadiging betekent namelijk dat de kast of een gedeelte ervan volledig opnieuw geproduceerd moet worden wat extra tijd en kosten met zich mee brengt. Volgens Huigen is er de afgelopen periode volop geëxperimenteerd met speciale transportkisten voor deze kasten. Huigen: “De kisten zijn stevig en volledig ontworpen voor onze producten. Ze zijn tevens inklapbaar waardoor ze minder ruimte innemen bij opslag.” De kisten besparen dus kosten en bevorderen efficiënt gebruik van de ruimte. De échte innovatie zit echter op het gebied van duurzaamheid.  “Elke kist is uitgerust met een sensor. Deze sensor geeft een signaal af als deze zich binnen Deli Home of bij onze vervoerder bevindt. Als we dus geen signaal hebben, weten we dat de kist nog bij de klant is en kunnen we deze gemakkelijk herleiden. Het is belangrijk dat de kisten na aflevering worden geretourneerd door de klant zodat we ze kunnen hergebruiken. Als Deli Home zijn wij continu op zoek naar een duurzamere manier van transporteren”, aldus Huigen. “Maar eerlijk is eerlijk: dat lukt alleen samen met de klant.”

Wellicht ook interessant

Deli Home in het AD Rivierenland

Het oude verzekeringskantoor van Trias op het Stadhuisplein in Gorinchem is een grote interieurshowroom én het hoofdkantoor van Deli Home. … Lees meer

20 december 2018

Run for the Hunger Project

Op 4 november heeft een aantal van onze sportieve collega's deelgenomen aan de 12e  editie van het Run for the … Lees meer

4 november 2018