‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe eigenaar wil digitale strategie en Europese expansie van Deli Home hoogste prioriteit geven

  • De Franse investeringsmaatschappij Ardian is voornemens om Deli Home over te nemen;
  • De overname stelt Deli Home de komende jaren in staat om te groeien in binnen- en buitenland;
  • Digitalisering en internationalisering zijn strategische prioriteiten;
  • Huidige omzet: €350 miljoen;
  • Doel: versnellen van de internationale groeistrategie.

 NPM Capital, de aandeelhouder van Deli Home, heeft met de Franse investeringsmaatschappij Ardian principeovereenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen in de producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten. Dat hebben Ardian en Deli Home vandaag bekend gemaakt. Partijen verstrekken geen nadere financiële details van de voorgenomen overname die nog onder voorbehoud is van goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit.

Met de nieuwe aandeelhouder aan boord kan Deli Home straks haar digitale strategie verder uitrollen en internationale ambitie vormgeven om op de lange termijn marktleider in West-Europa te worden. Deli Home is bekend van merken als CanDo, Bruynzeel, Lundia, Skantrae en Weekamp die via doe-het-zelf, bouwmaterialen groothandel, renovatie en online kanalen in 10 landen in Europa beschikbaar zijn. Bij het bedrijf met een jaaromzet van ca. 350 miljoen euro werken 1250 mensen.

Internationale ambities en groei
Victor Aquina, CEO Deli Home, zegt in een toelichting op de voorgenomen overname: “We hebben een duidelijke groeistrategie die zich allereerst richt op de verdere digitalisering van het totale bestelproces, inclusief het configureren van maatwerk producten voor de doe-het-zelver en professional. Ten tweede willen we verder groeien in Europa. Deze investering legt de bodem onder verdere internationale expansie waarmee Deli Home helemaal klaar is voor de toekomst. Ons doel is om onze internationale groeistrategie te versnellen via zowel autonome groei als acquisities. Door de overname kunnen wij als de digitale timmerfabriek van Europa verder groeien door uitbreiding naar met name Duitsland & Frankrijk, meer maatwerkconcepten te leveren en door een bredere distributie van het totale assortiment in met name de renovatiemarkt. Ardian is een sterke Europese speler en de ideale partner om ons potentieel op al die vlakken te benutten.”

Betaalbaar maatwerk
Deli Home (sinds 1869) is marktleider doe-het-zelf in Nederland. Het bedrijf beheert en ontwikkelt een assortiment dat bestaat uit duizenden producten in de woonbranche. Deli Home is actief in de gehele keten: van maatwerkproductie tot logistieke service. Met verschillende productievestigingen in Nederland, Polen en Tsjechië en verkoopmaatschappijen in Benelux, Frankrijk, Spanje & Portugal en Hongarije & Roemenië groeit het bedrijf hard binnen Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gorinchem.

Over Ardian
Ardian is een Franse private investeringsmaatschappij met wereldwijd 15 vestigingen. De investering wordt gedaan vanuit het Ardian Expansion Fund V. Ardian heeft als missie om met haar investeringen duurzame waarde te genereren voor de lange termijn en wil daarmee ook een positieve sociale impact hebben op alle stakeholders en de maatschappij. Het is voor Ardian de eerste investering in Nederland.

Over NPM
NPM Capital investeert in middelgrote ondernemingen in de Benelux. Deze bedrijven worden ondersteund om de volgende groeifase van hun ontwikkeling te realiseren. NPM Capital, met SHV als enig aandeelhouder, beschikt over voldoende kapitaal om een flexibele, over het algemeen lange, investeringshorizon te hanteren. NPM Capital heeft thans een portfolio van 26 deelnemingen (zowel meerderheids- als minderheidsdeelnemingen waaronder groeikapitaal) en focust zich in toenemende mate op de volgende thema’s van de toekomst: Future of Energy, Everything is Digital, Feeding the World en Healthy Life.

Lees het persbericht van Ardian

Wellicht ook interessant

Nieuw aanzicht Deli Home panden te Schelluinsestraat

Sinds 3 juni is het herkenbare beeld van de blauw-oranje productiehallen en magazijnen in de Schelluinsestraat permanent gewijzigd. De panden … Lees meer

6 juni 2019

Burgemeester opent het kantoor bij kerstborrel

Waar eerder slechts een parkeerplaats achter het Stadhuisplein was, is op 20 december een volledige feestlocatie opgebouwd! Met foodtrucks waar … Lees meer

21 december 2018