Onze producten

Hout

We zijn er trots op dat wij mooie houten producten maken en verhandelen die via bouwmarkten en de bouwsector gebruikt worden om uiteindelijk bij consumenten terecht te komen. Het is onze ambitie om op maat gemaakte ‘craftsmanship’ van hout voor iedereen beschikbaar te maken.

De merken die wij daartoe verkopen zijn: CanDo, Bruynzeel, Lundia, Skantrae en Weekamp. Zie voor meer informatie:

Onze merken

FSC® en PEFC™

Wij streven ernaar om daarbij 100% hout uit duurzaam beheerde bossen in te zetten, met een FSC® of PEFC™-certificaat. Deze bossen zorgen dan namelijk niet alleen voor opslag van CO2, maar er wordt ook gelet op veiligheid van arbeiders en behoud van leefomgeving voor dieren en planten: de biodiversiteit in bossen verder weg en dichterbij.

In 2019 was het percentage FSC® en PEFC™-hout van het totaal van ons verkochte hout 97,2% (op basis van omzet in Euro’s). Gespecificeerd naar onze vestigingen was dit 97,5% in Zevenaar en 97,2% in Gorinchem. Dit is in totaal gelijk gebleven met 2018.
Ook zijn wij supporter van STIP, een certificaat waaronder zowel hout met FSC® als PEFC™-certificaat gecombineerd verhandeld kan worden.

FSC® / PEFC™ 2018 FSC® / PEFC™ 2019
Locatie Gorinchem 95.6% 97.2%
Locatie Zevenaar 97.8% 97.5%
Deli Home totaal 97.2% 97.2%

Innovatie

Onder andere om deze percentages hout met FSC® en PEFC™-certificaat verder omhoog te krijgen hebben we een nieuwe buitendeur met isolatiekern ontwikkeld die in 2019 is gelanceerd. Deze deuren zijn nu in FSC®-materiaal beschikbaar! Bovendien is de deur ook zo ontworpen dat deze nog beter isoleert, lichter en sterker is. Zie voor meer informatie:

Voordeur met isolatiekern

Verpakking

Het MVO-traject is ooit gestart met verduurzaming van onze verpakkingen. We hebben hier in de loop van de jaren al veel verbeterd.

Onze doelstelling voor 2023 is om nog eens 10% verpakkings- en transportmateriaal te besparen ten opzichte van 2018 (in Euro’s/Euro’s omzet). In 2019 was dit maar liefst 39% in Gorinchem. Dit percentage is al vier keer zoveel als de doelstelling. Het hoge resultaat heeft er echter mee te maken dat niet alleen de verpakkingsmaterialen zijn gereduceerd, maar ook de omzet omhoog gegaan is. Als alleen naar de kosten van het verpakkingsmateriaal wordt gekeken is er 12% bespaard. In Zevenaar beginnen we in 2020 met het meten en verder in kaart brengen van het verpakkingsmateriaal.

In 2019 is er onder andere een nieuwe duurzame transportverpakking voor onze maatwerkkasten ontwikkeld: een circulaire kist van 2,80m lang.

Circulair verpakken

Al in 2018 kwam het idee naar voren om onze maatwerk producten, interieurs en schuifdeuren, in een herbruikbare kist te verpakken. De aanleiding hiervoor was transportschades die ontstonden. Daarnaast kwam er minder afdekmateriaal beschikbaar, dat gebruikt werd om de maatwerk producten te verpakken. Door het succes van vergroten van efficiëntie van materiaalgebruik in de houtwarenfabriek was er namelijk minder resthout over.

Er werden in eerste instantie wel herbruikbare MDF-dekplaten ingekocht om dit resthout te vervangen, maar de behoefte was het product ook beter in te gaan pakken. Een verpakking die recht doet aan het exclusieve maatwerkproduct dat we leveren en aan de duurzame doelstellingen die Deli Home zichzelf stelt.

Daarom is er in 2019 een pilot gestart, ‘Project Postduif’. Er zijn ca. 15 kisten gemaakt en getest. Daar waar een pallet 1,20 m x 1,20 m was, werden deze kisten zo gemaakt dat onderdelen van kasten en deuren tot wel 2,80 m erin pasten!
Doordat er dan geen overstekende delen van een pallet zijn, worden schades aan deze delen voorkomen.

De pilot was succesvol. Wel kwam er naar voren dat het wenselijk is om de kisten inklapbaar te maken, om minder ruimte in te nemen bij opslag. Bovendien is de investering financieel en vanuit milieuoogpunt zodanig groot, dat het wel wenselijk is om alle kisten weer terug te ontvangen om ze weer opnieuw te gebruiken. Daar is het idee van een ‘statiegeld kist’ uit naar voren gekomen.

In 2019 was het voor ons een erg druk jaar, aangezien de productielocaties van maatwerk producten in Gorinchem en Lekkerkerk samengevoegd werden. Er is een hele nieuwe bedrijfshal ingericht in Gorinchem, waar de beste machines in over geplaatst zijn. Wegens succes van de pilot met de kisten was er echter al wel besloten om dit verder uit te gaan rollen, in 2020.
De verpakkingen van MDF-dekplaten, wikkelfolie voor interieurdelen en pallets zullen dan vervangen worden door ca. 2600 circulaire kisten van hout.

‘Ik vind het erg leuk om hieraan bij te dragen, ik houd van verandering en vooruitgang. Hierdoor wil ik graag verbeteringen bereiken voor de klant.’

Evert van Heck, Productie en voorraadplanner Productie Op Maat

Zie voor meer informatie:
Deli Home verduurzaamt transport