‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Optimalisering productiecapaciteit en -snelheid met nieuwe deurenspuitstraat

Wij breiden onze productiecapaciteit uit met de installatie van een volautomatische deurenspuitstraat in onze maatwerk deurenfabriek in Tsjechië. Deze nieuwe machine verzekert een kwalitatief hoogstaander resultaat en zorgt ervoor dat deuren sneller verwerkt kunnen worden.

Begin 2021 is de deurenspuitstraat van Cefla geïnstalleerd in de fabriek. In deze moderne machine worden deuren platliggend machinaal geschuurd en daarna gespoten. Met deze nieuwe techniek hoeven deuren niet meer handmatig geschuurd te worden, maar worden ze perfect geëgaliseerd door de machine. Door de gladdere onderlaag zal ook de lak een stuk gladder worden. Hierdoor wordt het eindresultaat nog strakker en consistenter. Bovendien kunnen de deuren veel sneller verwerkt worden. Met deze machine wordt een deur in minder dan 4 uur gespoten. Een enorme tijdswinst in vergelijking met de huidige methode waar 24 uur voor nodig is. Hiermee wordt de capaciteit vergroot en de levertijd verkort. Op deze manier maken wij een volgende stap om haar ambitie te realiseren om de digitale timmerfabriek van de toekomst te worden.

De deurenfabriek in Tsjechië is in 2003 gerealiseerd waar circa 300 werknemers werkzaam zijn en dagelijks zorgen voor de productie van maatwerkdeuren voor het merk Weekamp Deuren. De deuren worden exact op maat gemaakt, voorzien van alle bewerkingen, glas, hang- en sluitwerk en kunnen tot slot worden afgewerkt in iedere gewenste kleur. De orderopdrachten worden vanuit de Deli Home locatie in Dedemsvaart automatisch doorgezet naar de productiefaciliteit in Tsjechië, waar ze vervolgens automatisch vertaald en verwerkt worden. Vanuit Tsjechië worden de deuren naar het magazijn in Dedemsvaart vervoerd en vanuit deze locatie worden de deuren uitgeleverd naar klanten.

Wellicht ook interessant

Interview in Vakblad MIX: Versneld naar de digitale timmerfabriek

In een interview met Vakblad MIX geven Frank Schepers, managing director van het huidige Unicon Creation en Frank van Putten, … Lees meer

28 april 2021

Deli Home verduurzaamt transport en logistiek

Deli Home is producent en distributeur van constructieve en decoratieve houten woonproducten. Voor het veilig en duurzaam transporteren van dit … Lees meer

26 augustus 2020