Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal

Deli Home wil in 2025 10% minder verpakkingsmaterialen gebruiken voor transport in de keten (ten opzichte van 2020). Wij zijn continu bezig met de verbetering van het verpakken van onze materialen. Duurzaamheid staat hierbij centraal, waarbij we kijken naar meer hergebruik van verpakkingsmateriaal, minder gebruik van verpakkingsmaterialen bij verzendingen én de inzet van alternatieve, milieuvriendelijkere verpakkingen.
 

Hergebruik verpakkingsmateriaal

Een belangrijk onderdeel van onze duurzame doelstellingen vormt het hergebruik van verpakkingsmateriaal, waaronder de verpakkingen die we ontvangen van leveranciers. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Zo hergebruiken we houten tussenlatten en dekplaten voor het veilig transporteren van onze goederen. Op deze manier hoeven we veel minder materialen in te kopen. Onze eigen werknemers denken hierbij mee hoe we materialen het beste kunnen hergebruiken en op welke manier.


Minder plasticverbruik door krimpfolietunnel

Een goed voorbeeld van onze inspanningen om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, is de nieuwe krimpfolietunnel in onze vestiging in Zevenaar. Deze tunnel verpakt deuren zeer efficiënt in plastic, waardoor ons plasticverbruik aanzienlijk is verminderd. Deli Home streeft ernaar om in alle vestigingen zo min mogelijk plastic te gebruiken. Wanneer dit niet mogelijk is, proberen we het gebruik van plastic tot een minimum te beperken.


Nieuw duurzaam merk CanDo green

In ons nieuwe duurzame merk CanDo green, beschikbaar vanaf september 2022, komen al onze duurzame initiatieven samen als het gaat om product, verpakking en logistiek. De producten, waaronder de CanDo green Wood Decowall, zijn duurzaam en tijdloos en gemaakt in Nederland met lokale, FSC- en PEFC-gecertificeerde materialen uit de Europese Unie. De producten worden niet verpakt in plastic, maar samengebonden met kartonnen bandjes om het materiaal bij elkaar te houden. De producten worden op zeer efficiënte wijze getransporteerd om de milieu-impact te minimaliseren.