‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Weekamp Deuren in Tsjechië geeft nieuwe collega’s uit Oekraïne warm welkom

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne besloot het management van onze Tsjechische vestiging van Weekamp Deuren familieleden van onze Oekraïense Weekamp-medewerkers in Tsjechië financieel te ondersteunen bij hun vlucht uit het oorlogsgebied. Tevens wordt hulp geboden op het gebied van huisvesting en vervoer voor alle familieleden van deze werknemers.

Tsjechië vangt veel vluchtelingen uit Oekraïne op. De bevolking daar helpt waar ze kan, zowel op materieel als financieel vlak. De collega’s van Weekamp Deuren ondersteunen hierin met meerdere activiteiten. Ze helpen bij het regelen van huisvesting en werk. Een aantal mensen uit Oekraïne is nu in dienst van Weekamp Deuren en anderen zijn geholpen om elders aan het werk te komen.

Warm welkom
Belangrijke documenten en veiligheidsinstructies worden vertaald in de Oekraïense taal. Weekamp Deuren heeft haar Oekraïense medewerkers hulp aangeboden bij het regelen van de overdracht van hun families en verwanten naar Tsjechië en bij verdere hulp. Daarnaast onderhoudt Weekamp Deuren in Tsjechië contact met de lokale overheid, het arbeidsbureau en de sociale zekerheidsinstantie om de geboden ondersteuning te coördineren.

Jaroslav Hosek, algemeen directeur van Weekamp Deuren Tsjechië: “Bij het aannemen van Oekraïense vluchtelingen hadden we één hoofddoel en dat is hen zich welkom te laten voelen in onze organisatie en ons land. Dit proberen we onder andere te doen door contracten en werkinstructies in het Oekraïens te vertalen.”

Wellicht ook interessant

Deelname DGN beurs 2019

Op 20 mei vond de eerste editie van de DGN beurs in Hoevelaken plaats. Tijdens deze middag en avond was … Lees meer

21 mei 2019

Lekker slapen met de horren van CanDo

Zodra het warmer wordt, worden muggen actief. De combinatie van zonneschijn met regen is de perfecte combinatie voor muggen om … Lees meer

5 augustus 2022