‹ Terug naar nieuwsoverzicht

Werk maken van verpakkingsreductie

Binnen Deli Home vinden wij het belangrijk dat we veilig werken met volledig respect voor mensen, eigendommen en het milieu. Om die reden zijn wij altijd op zoek naar manieren om een zo klein mogelijke voetafdruk op deze aarde achter te laten. Met dit in het achterhoofd is Deli Home het initiatief gestart om kritisch te kijken naar hoe binnenkomende goederen zijn verpakt en hoe wij hier verandering in kunnen aanbrengen.

Balans

Houtproducten hebben bescherming (en dus verpakking) nodig tijdens transport, maar door slim om te gaan met ons eigen restmateriaal en de verpakkingen van leveranciers, die overblijven in het productieproces, voorkomen we verspilling en komt dit ten goede aan het milieu. Daarbij is het belangrijk om een goede balans te vinden, producten moeten immers wel beschermd zijn tijdens het transport.

Reduceren bij de bron

Bij verschillende leveranciers zijn de eerste reducties al doorgevoerd in het hergebruik van balken en onder- en bovenplaten. We doen ons best om alleen de hoognodige verpakkingsmaterialen te gebruiken.

Hergebruik van pallets en folie

De pallets met goederen die binnenkomen in Gorinchem worden verzameld en haalt de leverancier op voor hergebruik. Daarnaast zijn twee locaties aangewezen voor de verzameling van verpakkingsmateriaal, bestemd voor hergebruik; een voor karton en een voor folie. Bij meerdere leveranciers is inmiddels geregeld dat het verpakkingsmateriaal is gereduceerd.

MVO-speerpunten

Dit initiatief past bij onze MVO speerpunten voor 2025:

  • Reductie van verpakkingen en materialen die nodig zijn voor transport in de keten met 10% in omzet in 2025 ten opzichte van 2020
  • Verminderen van afval met 10% in gewicht in 2025 ten opzichte van 2020.

Deli Home blijft zich continu verbeteren. Zo willen we bijdragen aan het welzijn van onze medewerkers, het milieu en creëren we toegevoegde waarde.

Wellicht ook interessant

Deli Home in het AD Rivierenland

Het oude verzekeringskantoor van Trias op het Stadhuisplein in Gorinchem is een grote interieurshowroom én het hoofdkantoor van Deli Home. … Lees meer

20 december 2018

Run for the Hunger Project

Op 4 november heeft een aantal van onze sportieve collega's deelgenomen aan de 12e  editie van het Run for the … Lees meer

4 november 2018