Duurzaam houtgebruik

Duurzaam houtgebruik

Eén van de belangrijkste MVO-doelstellingen van Deli Home is het in- en verkopen van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. In 2025 moet al ons ingekochte en verkochte houtassortiment FSC- of PEFC-gecertificeerd zijn. Het FSC- en PEFC-keurmerk garanderen dat ons hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

 

Duurzaam assortiment en lokale houtproductie

In 2021 was 92% van ons houtassortiment FSC- of PEFC-gecertificeerd. Onze grootste uitdaging voor 2025 is om ons assortiment volledig om te vormen naar 100% gecertificeerd hout. Die uitdaging ligt met name in een select aantal houtsoorten die lastig FSC of PEFC te certificeren zijn. We zijn volop bezig om hier een passende oplossing voor te vinden die aansluit bij de behoeften van onze klanten. Naast de FSC- of PEFC-certificering vinden wij het ook belangrijk om te investeren in lokale houtproductie. In 2021 kwam maar liefst 83% van ons ingekochte hout uit Europa.

Due diligence: gehele keten onder de loep

Voor 2025 kijken wij echter verder vooruit dan het inkopen van gecertificeerd hout. We nemen de gehele productieketen onder de loep waarbij wij bijvoorbeeld kijken naar arbeidsomstandigheden en klimaatimpact van onze leveranciers. Doel hiervan is om een intensieve arbeidsrelatie op te bouwen met onze leveranciers om samen het gesprek aan te gaan over duurzaamheid en hier stappen in te maken, van de werkvloer tot het eindproduct.