Duurzaamheid

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Als grootschalige internationale onderneming  hebben onze activiteiten maatschappelijke effecten. Om deze reden reflecteren wij in alle takken van het bedrijf op de gevolgen van onze processen; voor duurzaamheid geldt immers dat het altijd beter kan. Bekijk ons jaarverslag voor een volledig overzicht van onze verbeteringen en activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Houd ook de nieuwspagina in de gaten voor tussentijdse updates over onze projecten.

Certificering

Het is voor ons al jaren al heel vanzelfsprekend: het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen. Uiteraard voldoen we aan de European Timber Regulation en zijn we FSC®- en PEFC™-gecertificeerd, net zoals onze toeleveranciers. We streven naar het uitsluitend gebruiken van hout met een FSC®- of PEFC™-certificaat. Met een gebruik van 97% gecertificeerd hout in 2019 hebben we dit doel bijna bereikt. Maar ook nadat we ons doel van 100% gecertificeerd hout hebben bereikt, zullen we aandacht blijven besteden aan de duurzame inzet van de grondstof hout.

Verantwoord verbeteren

Met passend respect voor onze roots zijn wij niet bang om mee te gaan in actuele ontwikkelingen. Onze kennis van hout gaat ver terug in de tijd, en in al deze jaren is onze passie voor dit natuurproduct gebleven. Desalniettemin zijn we dankzij onze ervaring met dit natuurproduct ook bekend met de uitdagingen die handel in hout met zich mee kan brengen: hout is schadegevoelig, het reageert op vocht of juist droogte, het werkt en kan scheuren. Kortom, om hout succesvol te kunnen verwerken en vervoeren is de juiste aanpak nodig. Houtproducten behoeven bescherming (en dus verpakking) tijdens transport, maar door slim om te gaan met ons eigen restmateriaal en de verpakkingen van inkoopproducten die overblijven in het productieproces besparen we kosten en milieu.

MVO Jaarverslag 2021

Jaarlijks rapporteren wij de resultaten van ons MVO beleid. Benieuwd naar onze overige activiteiten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bekijk dan ons jaarverslag via de onderstaande button.

Bekijk MVO jaarverslag